Koncertszervezés: +36-30/935-1605

Dolly Roll biográfia

 

1980-ban csatlakozott Dolly a Hungáriához. Ebben a felállásban rekordokat értek el: 2 platina- és 4 aranylemez. 1983. június 26-án az együttes átalakult: megszületik a Dolly Roll: Dolly, Flipper Öcsi, Novai Gábor, Kékes Zoltán, Fekete Gyula és Zsoldos Gábor. "Vakáció" c. nagylemezük. Három hónap alatt aranylemez (100 000 példány), majd további két hónap múlva platinalemez (250 000 példány).

A következõ években 4 arany-, 1 platina- és 1 gyémántlemezt (1 000 000 példány) gyüjtenek be. 1986-87-ben átalakult az együttes, az új tag Richie lett, aki dobol és énekel. A megújult együttes bemutatkozó albuma, a "Játék az élet" és az országos lemezbemutató turné újabb sikersorozatot indított el, s azonnal megkapták következõ aranylemezüket is. A következõ album címe "Zakatol a szív". Újabb lemezük, az "Ábrándos szép napok" (a "Those were the Day's" magyar változata) egy hét alatt a slágerlisták élére került, persze ez is aranylemez lett. Ez idõ tájt kérte fel õket a Rockszínház, Anthony Burgess: One hand clapping c. világsikerû regényébõl színpadra átírt "Egy tenyér, ha csattan" c. darabhoz írják meg a betétdalokat, melyeket õk játszottak el. A dalokból egy új albumot is összeállítottak, ez a "Dupla vagy semmi". 1990-ben újabb változások: négyen maradnak és új kiadóhoz szerzõdnek. A sikerük változatlan. Második feldolgozásalbumuk is megjelent: "Ébreszd fel a szívemet" címmel, mely ugyancsak eljutott a platinalemezig. A "Rég volt, szép volt" a saját dalaikat tartalmazza, szintén aranylemez lett.

 

.Az egymást követõ lemezek változatosak, amit a rajongók nagyszámú vásárlással díjaztak. Meglepõ fordulat az együttes életében: 1992-ben meghívták az 50-es évek Rock 'n' Roll királynõjét, Wanda Jacksont,és készítettek vele egy közös lemezt. Wanda Jackson elfogadta meghívásukat, Budapestre jött, hogy felénekelje a dalokat: "Let's have a party", "Tweedle dee", "Stupid cupid". Elkészült a lemez, melynek címe: "Rock&Roll-ra hívlak". Az album egyik legjobban sikerült száma a "Rip it up",mely két nyelven íródott, Dolly és Wanda együtt éneklik. A "Késõ a bánat"címû slágert Wanda angolul énekli./ "Too late"/. Az albumot Budapest legnagyobb terén, a Felvonulási téren adták elõ,több mint 100 000 nézõ elõtt. 1993-ban a PolyGramm kiadóhoz szerzõdtek.

 

Következõ albumukhoz pályakezdõ fiatalokat kerestek, hogy közremûködjenek a "Beat turmix 60"-on. Az év végén megjelent a "Tipi Tapi Dínó", ami gyerekeknek készült. A "Beat Turmix 60" nagy sikere felbuzdította óket egy újabb feldolgozásalbumra, melyre latinosabb dalok kerültek fel. A nagy sláger a "Popocatepetl Twist" lett. 1994-ben a "Tipi Tapi party" az elõzõ "Tipi Tapi Dínó" mintájára készült. 1995-ben újjáélesztették Hungáriát egy nosztalgiakoncert idejére, melyhez Dolly és Kékes Zoli is csatlakozott. A koncertet a Népstadonban rendezték meg több mint 90 000 nézõ elõtt. Ekkor Richie mûsorvezetõként tevékenykedett az akkor induló Music Top TV-ben. Megírták 1996-ban a Magyar Olimpiai Csapat indulóját, albumuk címe is "Atlanta, Rá-Rá-Rá Hajrá!!!. Az elõzõ két Tipi Tapi album nagy sikerén felbuzdulva megjelentetik a "Tipi Tapi Tamagocsi" dalt a "Tipi Tapi Meseországban" c.lemezükön. A sláger több nyelven is elkészült. 1998-ban a Dolly Roll megalakulásának tizenötödik évfordulóján az eredeti csapat állt össze, hogy szuperkoncertet adjanak a Sportcsarnokban. Ennek anyaga, a "Vakáció-ó-ó '98 koncertalbum" CD-n is megjelent. 1999-ben Dolly Roll stílusban dolgoztak fel népszerû operetteket. Az album címe "Poperett". Turnéztak Ausztriában, Németországban, Bulgáriában, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Olaszországban, Ukrajnában, Jugoszláviában és Csehországban.Felléptek New Yorkban is. Számtalan élõ koncert, showmûsorok, fesztiválok. 16 év alatt több mint 3 millió eladott hanghordozó, 15 arany-, 3 platina- és 1 gyémántlemez, Nívódíj, Emerton-díj,Huszka díj, videoklip verseny elsõ hely:/Zakatol a szív/. Dolly Európában és Magyarországon az egyik legismertebb és legjobb hangú énekesnõ.

 

 

 

2ooo õszén már a boltokban Dolly elsõ önálló albuma,melynek címe: Könny és mosoly.A lemez igazi szerzõi alkotás ,minden dal zenéjét ,szövegét õ írta,õ hangszerelte és õ is énekli. Egy ilyen pályát nem lehet csak zenével-, szóval és betûvel is meg kell örökíteni az utókornak: ezért már megjelent egy sztory könyv Dolly életérõl, "Dolly wood Story" címmel az 198o elõtti és utáni eseményekrõl, természetesen az õ szemszögén keresztül, sok-sok még eddig el nem mesélt sztorival, mûhelytitkokkal, rengeteg, még sosem látott képpel. Persze egy könyv sem jelenhet meg zene nélkül: ezért tartalmaz egy mini CD-t, melyen egy eddig még nem sohasem hallott dalt énekel ,csak az olvasóknak!

 

2001 novemberében egy különleges élõ koncerten vesz részt Dolly, -Csepregi Éva, Vincze Lilla, és Zoltán Erika társaságában. Az elõadás megálmodóját, Hanyecz Évát, profi szervezés dícséri, melyben a hangosításon, gyönyörû színpadképen felül, különleges, egyéniségüknek megfelelõ fellépõ ruhák, fodrász és sminkes áll a mûvészek rendelkezésére. A koncertet TV-felvételen is rögzítik. 2001. szilveszterét a Dolly Roll Melbourne-ben tölti egy ausztráliai koncert-turné elsõ állomásaként. Egy hónap alatt több nagyvárosban lépnek fel nagy sikerrel. (Melbourne, Sydney, Goldcoast, Wollongong).

 

Az elõadások között némi pihenésre is jut idõ, természetesen Ausztrália nevezetességeinek (és állatainak -coala, kenguru, emu, cápák delfinek, pókok,- stb.), felfedezésével együtt. A látottakból, Kékes Zoli kameráján felvett anyag alapján videoclippet terveznek.

 

A 2002-es év kiemelkedõ eseménye az RTL Klub Dalnokok ligája sorozatában való részvétel. A nagysikerû TV mûsorban az együttes újabb oldaláról mutatkozott be. Különbözõ stílusokban és a hozzá kitalált színpadi produkciókban arattak hatalmas sikert.

 

2003 nyarán a margitszigeti szabadtéri színpadon rendezték Dolly jubileumi koncertjét, melyen 20 év kimagasló slágereit adta elõ az énekesnõ. Vendégei voltak Marót Viki, a Nova Kultúr zenekar kísért és a régi, kedves zenésztársak: Szikora Robi, Fekete Gyula és a maiak: Richie és Kékes Zoli is hozzájárultak a koncert sikeréhez.

 

A 2004-es év a koncertek éve volt. Bejárták az egész országot, voltak Erdélyben, és a felvidéken is.

 

2005 egy új Dolly önálló CD elkészítésének, felvételének az éve. Õsszel jelent meg a „DOLLY PluSSSz…”, mely CD minden dalát-szövegét Dolly írta és hangszerelte. Csak egy kakukktojás dal található a lemezen, amely igazi szenzáció: ugyanis a szerzõje Fenyõ Miklós és együtt is éneklik.

 

A CD-n van még két szuper duett is: Szandival és Szulák Andival. És ami manapság különlegességnek számít: teljesen élõ a felvétel. Nyugodtan állíthatjuk, hogy ez a szerzõi anyag Dolly egyik csúcsteljesítménye. 2oo6-ban ismét a koncertezésé a fõszerep. Járnak az USA-ban: Floridában és New Yorkban, mindenütt nagy sikert aratva. És persze itthon is utazgatnak.

 

Augusztus elején Dolly meghívást kap Fenyõ Mikitõl szigeti koncertjének vendég fellépésére. Az színpadon, együtt rég nem látott két sztárt a közönség nagy szeretettel fogadta.

 

2007 évet a nagy tervek, és azok meg nem valósulása jellemezte. Szinte karnyújtásnyira volt egy Hungária Stadion buli, de a végén sajnos a tagokon kívülálló okok miatt meghiúsult. Persze ami késik, nem múlik.

 

És eljött a 2008-as év. 25 éves a Dolly Roll. Tervek megint vannak, hogy sikerül-e megvalósítani: az a közeljövõ titka.

 

 


Dolly Roll dalszövegek


A lányok, a lányok
A szerelemből repetázni szeretnék

Ábrándos szép napok (Those Were The Days)

Aki bújt, aki nem...
Aladdin és a csodadino

Almát eszem

Álmodj velem

Álmodni kell

Álmodtam

Álom álom

Amazonas

Ami szívemen, a számon

Anakonda

Angéla
Arrivederci amore

Atlanta rá-rá-rá hajrá!!!

Ave maria

Ba-la-la-la-lajka

Baby ma várlak

Balaton twist

Bantu dal

Barnabőrű hableány

Beat szerenád

Bolond remény

Bossanova senorita

Búcsúzzunk, ég veled

Bye bye johnny bye good
Bye bye szép lányok
Cammogó mikulás

Ciao amore

Csa-csa-csa

Csacsi lány

Csak egy szó

Csak szólj

Csikedurmika

Csin-csin

Csingilingi

Csinibaba

Csintalan palacsinta

Csodálatos káma szutra

Csokibarna lady

Csumi baby

Da doo ron ron ron

Dalol a gitár

De a szemed ugye csillog még

Dísztávirat

Do wah diddy

Dolly roll

Dolly roll döngölő

Dúdoló nyár

Dupla vagy semmi

Ébreszd fel a szívemet

Éden sziget

Édenkert

Egy a szívem, egy a párom

Egy szív téged visszavár

Egy tenyér, ha csattan...

Egzotik-tak

Éjféli randevú

Eldoradoll

Ellopta valaki a szívemet

Elpattant egy húr

Emlékszel még ?

Engedd el velem a fantáziád

Florida express

Forró temperamentum

Fortuna tour

Fura baba

Gina

Gondolj rám egy gondolán

Gondolj vissza rám!

Gondolsz-e majd rám

Gonzales

Gyémántszív

Gyere csókolj meg...

Hajmási Péter

Hamucipőke

Handicap

Happy birthday kis krisztin

Happy centrum

Happy end

Hatszemélyes cadillac

Hawaii-ba szólt a jegyem

Házibuli
Hazugság, vagy igazság
Hippy hippy shake !

Hófehérke és a nyolc kicsi törpe

Hol az a lány
Hol jársz
Honolulu rally

Horgász a pácban

Hosszú forró nyár

Hová tűnt a nyár

Hull a hó

Hupikék tipikék

Hűtlen lány

I love Budapest

I'm sorry

Ilyen a twist
Ime ez jamaica

Jaj cica

Játék az élet

Je't aime

Jó éjt sanghai

Jól becsaptál

Jöjj vissza

Jöjj,szívem visszavár

Jumbo jet

Kabala bébi

Kakas szerenád

Karácsonyi képeslap

Kell egy ici-pici love

Kenguru-roki
Késő a bánat

Ki az a lány

Kicsi susanne

Kicsi tini lány

Kolibri panzió

Könny és mosoly

Lámpaláz

Lebegés

Légy mindenem

Let-kiss week-end

Link a lány

Ma légy velem

Ma önröl álmodtam...

Majd csörögj rám

Maria makaroni

Még úgy fáj...

Merész tengerész

Mexikói karnevál

Miért jég a szíved, teenager

Miért kell...?

Modern románc

Mondd meg !
Most újra együtt sirunk...

Na na hey hey kiss him good bye

Nagy titok

Naplemente

Nápolyi nyár

Ne feledd

Ne játssz velem !

Ne vedd úgy a szívedre

Néha bánt

Nekem egy kell!

Nem tagadom, őt akarom

Nem vagyok ideges

No-no ne mondd...
Nosztalgia

Nyeld le a békát

Óceán
Óh creol

Oh la la

Orfeo negro

Országúti randevú

Osztálytalálkozó

Óz a nagy varázsló

Ő volt az ki várt
Ölelj át, baby

Örökké
Párizsból üzent a nyár

Parkolok
Pech-men
Pénz kell a földön

Pesti cleopátra

Piroska és az ordas farkas

Rég volt, szép volt

Reklám- baby

Retrocky
Richie mutass rám

Rip it up

Rock and rollra hívlak

Rockadili bál

Rodeó derby

Rózsám, viruló kis rózsám...

Sejtem mit hoz a holnap

Shake coctail

Si-bap-bap-du-bap
Simogass napsugár

Sóhajok hídja

Stip-stop 'ső vagyok

Stréber bugi

Sugar

Szállj el szép álmom

Szerelem twist
Szerelem volt a négyzeten

Szerencse fel

Szeress úgy, ahogy én

Szeress, szívem tiéd

Szeretni kell

Szivárvány

Szombatesti szívtipró

Sztár volt lollipop

Tárd ki szíved

Te rongyos élet

Te szeress legalább

Te vagy a nappalom...

Te vagy az a dal

Te vagy, aki kell

Tedd a szívedre a kezed

Tente dino tente

Téves hívás

Tipi-tapi dino

Tipi-tapi jampi

Tipi-tapi meseországban

Tipi-tapi tamagocsi

Túl az óperencián

Tündérkirályfi

Tweedle dee tweedle dum

Ugorj fel !

Úgyis kiderül

Újromantika

Utolsó randevú

Vadkemping

Vakáció

Valaki kell nekem is

Van benne valami

Van-e remekebb

Várj úgy

Végleg a szívügyem maradtál

Veled álmodom

Veled, vagy nélküled

Viva Mexico
Vulkán és tenger

Windszörny

Woolly-bully

Zakatol a szív

Rajongói oldalak

Király L. Norbi
Vastag Tamás
Szabó Mariann
Shodeinde Dorka
Domokos Fanni
Janicsák Veca
Kocsis Tibor
Gyurcsik Tibor
Apollo23
Bagosi Alexa
Rocktenors
Muri Enikő
Kováts Vera
Lil C.
Demes Tamás
Tarány Tamás
Baricz Gergő
Ikrek
Summer Sisters
Takács Nikolas
Vastag Csaba
Wolf Kati